اسباب بازی های آموزشی

بهترین روش تنبیه کودک از نظر روانشناسی

تنبیه کودک - اسباب‌بازی جاپاتوی (جادوی پارسی)

گاهی موقعیت هایی به وجود می آید که با تمام تلاش والدین و به کارگیری مهارت ها، باز هم کودک در انجام کارهای اشتباه اصرار می کند. در این حالت والدین به فکر تنبیه کودک می افتند. تنبیه کودک موضوعی است که همه آن را تجربه کرده ایم. در زمان های قدیمی تر، اکثر والدین قدیمی تر از کتک زدن کودک برای تربیت و تنبیه او استفاده می کردند.

اما خوشبختانه امروز والدین آگاه تر شده اند و از اثرات مخرب تنبیه بدنی بر جسم و روح کودک و آسیب ها مادام العمر آن باخبر هستند. روانشناسان برای تنبیه کودک روش های مختلف و موثری ارائه داده اند؛ لازم است پدر و مادر ها باتوجه به روحیات فرزندان خود از هر یک استراتژی های مثبت تنبیه کودک استفاده کنند تا علاوه بر ایجاد نظم و تربیت صحیح کودک از آسیب به روح او جلوگیری کنند.

در ادامه به توضیح مفصل هدف از تنبیه کودک، تنبیه مثبت و تنبیه منفی کودک، تفاوت بین آن، و روش های تنبیه کودک می پردازیم. با ما همراه باشید.

  • هدف از تنبیه کودک چیست؟
  • تنبیه مثبت و تنبیه منفی کودک و تفاوت آن
  • انواع روش تنبیه کودک
  • تنبیه پیامد طبیعی
  • تنبیه پیامد منطقی
  • تنبیه پیامد غیرمنطقی
  • کلام آخر

هدف از تنبیه کودک چیست؟

به طور خیلی خلاصه و کامل باید بگوییم که هدف والدین از تنبیه کودک باید ایجاد نظم و انضباط و تربیت صحیح کودک باشد؛ نه تخلیه خشم و ناامیدی، خستگی و عقده های کودکی خود.

تنبیه مثبت و تنبیه منفی کودک و تفاوت آن

فرق بین تنبیه مثبت و منفی آنقدر ناچیز است که گاهی باعث سردرگمی والدین می شود. تنبیه مثبت در واقع واکنش مناسب و مطلوب به عمل اشتباه کودک است. در صورتی که واکنش پدر و یا مادر به اشتباه کودک، نامناسب باشد، یک تنبیه منفی اتفاق می افتد. برای مثال محرومیت محدود کودک از بازی با اسباب بازی موردعلاقه و یا تماشای کارتون محبوبش یک تنبیه مثبت است؛ در حالی که محرومیت کودک در شرکت در جشن تولد دوستش و یا تنبیه روانی او مانند تحقیر و برچسب زدن، از نمونه های تنبیه منفی است.

انواع روش تنبیه کودک

انواع روش تنبیه کودک در خواندنی اسباب بازی انلاین جاپاتوی

تنبیه جسمی:


این نوع تنبیه از بدترین روش ها برای تربیت یک کودک است. گرچه در گذشته کتک زدن و تنبیه بدنی از رایج ترین شیوه های تربیتی والدین بوده؛ امروزه توسط روانشناسان و مشاوران کودک به شدت نهی می شود. البته بعضی معتقدند تنبیه بدنی ایمنم و خفیف به میزان اندک مانند ضربه زدن به باسن یک تتنبیه مثبت (البته نه تنبیه خوب) است. درحالی که تحقیقات نشان می دهد، تکرار این کار باعث از بین رفتن اعتماد بینکودک و والدین می شود و آینده او را متزلزل می کند.

تنبیه روانی کودک:


بعد از تنبیه بدنی کودک، تنبیه روانی رتبه دوم انواع تنبیه را در بین والدین دارد. شاید امروزه باتوجه به افزایش سواد و آگاهی افراد جامعه، تنبیه جسمی کودک کم شده باشد؛ اما تنبیه روانی همچنان استفاده می شود. اثرات مخرب تنبیه روانی اگر گاهی بیشتر از تنبیه جسمی است.


نمونه هایی از تنبیه روانی

  • تحقیر کردن کودک: تحقیر کردن هر فردی در هر سن و جایگاهی را ناراحت می کند و به او صدمه می زند؛ چه برسد به یک کودک که بیشترین اعتماد و وابستگی را به پدر و مارد خود دارد. هر جمله والدین حداکثر تاثیر را در کودک دارد و او به دنبال تایید و یا رد شخصیت خود از سوی پدر و مادر است. پس در هنگام تنبیه و صحبت با کودک مراقب کلمات و جمله های خود باشید. مبادا اعتماد به نفس و عزت نفس او را برای همیشه از بین ببرید.
  • منت گذاشتن: پدر و مارد های عزیز به یاد داشته باشند؛ اینکه چقدر برای به دنیا آوردن، رشد و تربیت کودک هزینه های زمانی، جانی و مالی کرده اید، اینکه چقدر برای داشتن او فداکاری کرده اید، همه و همه انتخاب شما بوده است. زحمات خود را به رخ کودک نکشید.
  • برچسب زدن به کودک: این مورد در بین والدین بسیار شایع است. در هنگام تنبیه کودک در نظر داشته باشید که عمل اشتباه او را از شخصیت او جدا کنید. جمله هایی مانند: تو خیلی بی ادبی. تو شلخته ای و… این مفهوم را به کودک می رساند که او در ذات کودک بی ادب و شلخته است. حتی به شوخی از این جمله ها بپرهیزید.
  • مقایسه کردن: مقایسه کردن فرزند خود با الگوی تخیلی ذهنی خود و یا دیگر افراد فامیل مختص به کودکان در سنین پایین نیست. شاید والدین از آسیب جدی و مخرب مقایسه کردن کاملا آگاه نباشند، اما خوب است بدانید که مقایسه کردن باعث ایجاد حس منفی در کودک به خود، از بین رفتن اعتماد به نفس و تخریب روابط با فردی که با او مقایسه شده، می شود. با مقایسه کردن فرزند شما تربیت نمی شود؛ چه بسا گستاخ تر شود.

تنبیه پیامد طبیعی:

بهترین روش تنبیه کودک پیامد طبیعی - اسباب بازی جاپاتوی

از بهترین و صحیح ترین روش های تنبیه کودک تنبیه پیامد طبیعی است. یعنی چه؟ در این روش کودک با عواقب و نتایج کار اشتباه خود مواجه می شود. برای مثال اگر اتاق خود را مرتب نکن، والدین نباید این کار را به جای او انجام دهندف در نهایت هنگامی که با آشفتگی اتاق خود مواجه شود و نتواند اسباب بازی و یا لباس موردنظر خود را پیدا کند، راهی ندارد به جز آنکه ابتدا به نظافت اتاقش برسد.
اگر کودک هنگام شام دست از بازی نکشد، میز جمع می شود و دیگر برای او غذایی آماده نمی شود.
در کل این روش مسئولیت پذیری را به کودک آموزش می دهد و او متوجه می شود هر عملی که از او سر می زند نتایج و عواقبی دارد. پس لطفا کودک را از نتایج کارهایش نجات ندهید. (واضح است که منظور ما مواقع ضروری و حاد نیست.)

تنبیه پیامد منطقی:

گاهی کودک کاری انجام می دهد که نمی توان صبر کرد تا با عواقب و پیامد طبیعی کارش مواجه شود. در این صورت زمان استفاده از تنبیه پیامد منطقی می رسد. اگر کودک بدون اجازه و در خیابان دوچرخه سواری کند، می توان بر فرض مثال او را 2 روز از بازی با دوچرخه محروم کرد.
اگر کودک حرف زشتی بزند و در تکرار آن اصرار کند و یا با والدین خود بد صحبت کند، با توجه به سن کودک او را به اتاقش بفرستید تا چند دقیقه در اتاق بماند.
این نوع از محرومیت های محدود و مناسب سن کودک که از آستانه تحمل او خارج نباشد، از جمله نمونه های اجرای تنبیه پیامد منطقی است.

تنبیه پیامد غیر منطقی:

همانطور که از نام این تنبیه برمی آید، تنبیه ای است که با رفتار و کردار نامناسب کودک ارتباط منطقی ندارد. مثل محرومیت های بزرگ و جریمه کردن کودک.

کلام آخر:

5 نوع از تنبیه را توضیح دادیم و گفتیم که تنبیه پیامد طبیعی و بعد تنبیه پیامد منطقی از بهترین روش های تربیتی گودک و ایجاد نظم و انضباط و مسئولیت پذیری در او است. بدتریم و مخرب ترین روش تربیت کودک کتک زدن و تنبیه جسمانی اوست. با این حال، گاهی کودک انقدر لجباز و سرکش است که با والدین با این روش ها به نتیجه نمی رسند. در چنین موقعیتی مشاوره روانشناسی یک گزینه فوق العاده است. پدر و ومادر باید هر دو برای جلسات مشاوره کودک زمان کافی را اختصاص دهند و قدم به قدم به اصلاح و بهبود رفترا کودک خود نزدیک شوند.

امیدوارم این مطلب برای شما والدین عزیز مفید بوده باشد. در مطالب بعدی به مهم ترین نکات در تنبیه کودک خواهیم پرداخت. همراه جاپاتوی باشید.

خرید آنلاین اسباب بازی کودک از سایت جاپاتوی

ممنون که تا انتها همراه ما بودید. برای مطالعه مطلب های دیگر درباره کودک و اسباب بازی می توانید سری به خواندنی جاپاتوی بزنید. هدف اسباب بازی جاپاتوی عرضه اسباب بازی های باکیفیت و با قیمت مناسب برای کودک های شاد ایرانی است.
پیشنهاد می‌کنم حتماً سری به سایت جاپاتوی بزنید تا با مقایسه محصولات مختلف و توضیحات هر محصول، بهترین انتخاب را برای هدیه‌دادن داشته باشید. برای مشاوره بیشتر هم می‌توانید سری به بلاگ جاپاتوی بزنید، و با همکاران ما برای اطلاعات بیشتر تماس بگیرید.

منابع: تلفیقی

اسباب بازی جاپاتوی

کادو می‌خوام
کادو نمی‌خواهم

لگو ماین کرافت 16 عددی 1106

۷۳,۰۰۰ تومان
کادو می‌خوام
کادو نمی‌خواهم

فیگور دایناسور k2401

۸۷۰,۰۰۰ تومان
کادو می‌خوام
کادو نمی‌خواهم

پازل چوبی دکمه دار کودک

۹۵,۰۰۰ تومان
کادو می‌خوام
کادو نمی‌خواهم

پازل 2000 قطعه کینگ مدل قو

۴۰۰,۰۰۰ تومان
کادو می‌خوام
کادو نمی‌خواهم

ساختنی دخترانه 293 قطعه برند کیومن (QMAN)

۶۰۰,۰۰۰ تومان
کادو می‌خوام
کادو نمی‌خواهم

پازل چوبی حروف و اعداد کودک

۹۵,۰۰۰ تومان
کادو می‌خوام
کادو نمی‌خواهم

لگو 10 مدل 86 تکه 7070

۱۴۰,۰۰۰ تومان

دیدگاهتان را بنویسید